museums in Barcelona

Geplaatst op zondag 04 februari 2024 @ 10:46 , 60 keer bekeken

Barcelona is een stad met een rijke culturele geschiedenis en een grote verscheidenheid aan musea. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, architectuur, wetenschap, geschiedenis of sport, er is voor ieder wat wils. Hier zijn enkele van de meest populaire musea in Barcelona die je kunt bezoeken:

- Museu Picasso: Dit museum is gewijd aan het leven en werk van de beroemde Spaanse schilder Pablo Picasso, die een groot deel van zijn carrière in Barcelona doorbracht. Je kunt hier meer dan 4000 werken van Picasso bewonderen, waaronder zijn vroege schilderijen, keramiek, gravures en sculpturen.
- Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC): Dit museum is gevestigd in het indrukwekkende Palau Nacional op de Montjuïc-heuvel en biedt een overzicht van de Catalaanse kunst van de romaanse periode tot de 20e eeuw. Je kunt hier meesterwerken zien van kunstenaars als Gaudí, Dalí, Miró en Tàpies.
- Fundació Joan Miró: Dit museum is een eerbetoon aan de surrealistische kunstenaar Joan Miró, die in Barcelona geboren werd. Het museum toont meer dan 10.000 werken van Miró, waaronder schilderijen, tekeningen, sculpturen en textiel. Het museum heeft ook een prachtige tuin met sculpturen en een panoramisch uitzicht over de stad.
- Museu d'Història de Barcelona (MUHBA): Dit museum vertelt het verhaal van Barcelona vanaf de prehistorie tot het heden. Het museum bestaat uit verschillende locaties verspreid over de stad, waaronder de Romeinse ruïnes onder het Plaça del Rei, het middeleeuwse koninklijk paleis en het gotische klooster van Sant Pau del Camp.
- CosmoCaixa: Dit museum is een paradijs voor liefhebbers van wetenschap en natuur. Het museum heeft interactieve tentoonstellingen over onderwerpen als astronomie, biologie, fysica en geologie. Het museum heeft ook een planetarium, een tropisch bos met levende dieren en planten en een geologische muur met rotsen uit verschillende tijdperken.
- Camp Nou Experience: Dit museum is een must voor voetbalfans. Het museum geeft je een kijkje achter de schermen van het beroemde stadion van FC Barcelona, waar je de kleedkamers, de perszaal, de tribunes en het veld kunt zien. Je kunt ook de trofeeënkamer bezoeken, waar je alle prijzen kunt zien die de club heeft gewonnen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Susan- starstarstarstarstar

Voor mensen die alles over deze prachtige Spaanse stad willen weten. denk aan Antoni Gaudi's Sagrada Familia nu open gesteld voor het publiek en vele andere mooie beziens waardigheden daar.