Barcelona

Geplaatst op zondag 04 februari 2024 @ 10:41 , 146 keer bekeken

Barcelona is een stad in het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse Zee. Het is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië en de provincie Barcelona. Het is ook de op een na grootste stad van Spanje, na Madrid, met een bevolking van ongeveer 1,6 miljoen mensen in de stad en 4,8 miljoen in de metropool.

Barcelona staat bekend om zijn rijke cultuur, architectuur, kunst en geschiedenis. Het is de thuisbasis van enkele van de beroemdste gebouwen ter wereld, zoals de Sagrada Familia, het Park Güell, de Casa Batlló en de Casa Milà, ontworpen door de modernistische architect Antoni Gaudí. Het is ook een belangrijk centrum voor sport, onderwijs, handel, toerisme en entertainment. Barcelona organiseerde de Olympische Zomerspelen van 1992 en is een van de meest bezochte steden van Europa.

Barcelona heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters. De stad heeft een divers en kosmopolitisch karakter, met mensen uit verschillende achtergronden, talen en religies. De officiële talen zijn het Catalaans en het Spaans, maar er worden ook andere talen gesproken, zoals het Engels, het Frans, het Arabisch en het Berbers. Barcelona is een stad vol contrasten, tradities en innovaties, die haar bezoekers veel te bieden heeft.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Susan- starstarstarstarstar

Voor mensen die alles over deze prachtige Spaanse stad willen weten. denk aan Antoni Gaudi's Sagrada Familia nu open gesteld voor het publiek en vele andere mooie beziens waardigheden daar.