Antoni Gaudy

Geplaatst op zondag 14 januari 2024 @ 14:24 , 163 keer bekeken

Antoni Gaudy was een beroemde Spaanse architect die bekend stond om zijn unieke en fantasierijke stijl. Hij ontwierp veel gebouwen in Barcelona, waaronder de Sagrada Familia, het Park Güell en de Casa Batlló. Zijn werk wordt beschouwd als een voorbeeld van het modernisme, een artistieke beweging die de traditionele vormen en technieken uitdaagde. Gaudy liet zich inspireren door de natuur, de religie en de Catalaanse cultuur. Hij stierf in 1926 na te zijn aangereden door een tram, maar zijn invloed op de architectuur is nog steeds zichtbaar. 

Een van de kenmerken van zijn werk is het gebruik van organische vormen, kleuren en materialen die de natuur nabootsen. Hij maakte ook gebruik van mozaïeken, glas-in-lood, keramiek en smeedijzer om zijn gebouwen te versieren. Hij besteedde veel aandacht aan de details en de symboliek van zijn ontwerpen. Hij was ook een pionier in het gebruik van nieuwe technieken, zoals parabolische bogen, hyperbolische zuilen en catenoïde gewelven. Hij werkte meer dan 40 jaar aan de Sagrada Familia, zijn meesterwerk, dat nog steeds niet voltooid is.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Susan- starstarstarstarstar

Voor mensen die alles over deze prachtige Spaanse stad willen weten. denk aan Antoni Gaudi's Sagrada Familia nu open gesteld voor het publiek en vele andere mooie beziens waardigheden daar.