La Rambla

Geplaatst op vrijdag 01 juli 2011 @ 11:45 , 413 keer bekeken

La Rambla van Barcelona was oorspronkelijk een droge rivierbedding die bij hevige regens het water van de bergen naar de zee leidde.

Nu is La Rambla een brede drukke300px-Ramblabarcelona.jpg en gezellige boulevard die in het midden alleen toegankelijk is voor voetgangers en die in zuidoostelijke richting loopt, namelijk van het Plaça de Catalunya tot aan de oude haven. De totale lengte van La Rambla is ruim 1 km. La Rambla is een belangrijk verkeersknooppunt voor het openbaar vervoer met bushaltes en ondergrondse metro- en treinstations. Aan beide kanten van La Rambla naast het voetgangersgedeelte is een gedeelte met druk stadsverkeer. De Rambla is opgedeeld in vijf delen, waardoor Spanjaarden ook wel spreken van “Las Ramblas”.

Nu is het een lange laan die in feite uit vijf delen bestaat:

  • Rambla Canaletes

Dit is het jongste deel van La Rambla en hier bevindt zich de fontein van Font les Canaletes. Volgens de legende komt u in Barcelona zeker terug indien u een slok neemt uit deze fontein.

  • Rambla Estudis

Het tweede gedeelte van La Rambla staat bekend als het Rambla dels Uithangbord met een draak (van een paraplu-winkel) aan de RamblasEstudis en is vernoemd naar het vroegere academische 16e-eeuwse instituut Estudis Generals. De voornaamste bezienswaardigheden langs dit deel van La Rambla zijn het Reial Academia de Ciences i Arts, het Tobacos de Filipinas, Esglesia de Betlem, het Palau Comillas (Palau Moja).

  • Rambla St.Josep

Dit gezellige stuk bevat veel bloemenstalletjes. Dit gedeelte van La Rambla is vernoemd naar het klooster dat hier tot de 19de eeuw stond. De voornaamste bezienswaardigheden zijn hier het palau de la Virreina, het Mercat de la Boquiria, het Antiga Casa Figueres, Musee de L'Erotica, Antiga Casa del doctor Genove en het Casa Bruno Quadros.

  • Rambla dels Caputxins

Dit gedeelte van La Rambla is eveneens vernoemd naar een klooster dat hier vroeger stond. De meest interessante bezienswaardigheden aan dit gedeelte van het Rambla zijn: Gran Teatre del Liceu, Hotel Oriente, Placa Reial, Palau Guell. Tussen dit gedeelte van La Rambla en het meer zuidelijke gedeelte La Rambla dels Caputxins ligt in westelijke richting de rosse buurt Barri Xines.

  • Rambla Santa Mònica

Ook dit gedeelte van La Rambla is wederom vernoemd naar een voormalig klooster dat zich hier bevond en dat nu door het leven gaat als het Antica_Casa_Figueras.JPGCentre d’Art Santa Monica. Dit gedeelte is het meest zuidelijke van La Rambla en loopt tot aan de oude haven Port Vell. Een andere bezienswaardigheid in dit gedeelte is het Museo de Cera.

Ze loopt van de Plaça de Catalunya tot aan het Monument van Columbus aan de oude haven. Deze buurt is dag en nacht actief en is belangrijk voor Barcelona.

Men vindt er terrasjes, dagbladenkiosken, verkopers van vogels en van reptielen, bloemenstandjes en vooral veel artiesten die hun kunsten laten zien. Bij deze laatste kunnen we de ontelbare levende standbeelden noemen die deze laan haar typisch karakter geven. Er zijn ook veel tekenaars die mensen in karikatuur natekenen of juist heel precies.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Susan- starstarstarstarstar

Voor mensen die alles over deze prachtige Spaanse stad willen weten. denk aan Antoni Gaudi's Sagrada Familia nu open gesteld voor het publiek en vele andere mooie beziens waardigheden daar.