Museu Picasso (Barcelona)

Geplaatst op woensdag 25 mei 2011 @ 22:03 , 232 keer bekeken

Het Museu Picasso Barcelona in Barcelona is één van de drie musea genoemd naar en gewijd aan de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso. Toen Pablo Picasso veertien jaar was schreef hij zich in bij de Barcelonese Academie voor Schone Kunsten, waar ook de Spaanse surrealist Joan Miró studeerde. Hij kon al van jongs af aan enorm goed tekenen. Hij studeerde ook af in Barcelona en zette hier de eerste voetstappen in de richting van het modernisme van de Moderne kunst. Het Museu Picasso is één van de meestbezochte attracties van de stad. Het museum telt drie verdiepingen en er zijn vijfendertig zalen met werken van Picasso uit de periode 1890-1957. Daaronder zijn veel minder bekende.

Collectie

Het museum bezit belangrijke werken uit de jeugdperiode van Picasso. Veel van deze werken zijn gemaakt tussen 1895 en 1904. In deze periode werkte en woonde hij in Barcelona. Bekend is de serie gebaseerd op 'Las Meninas', een veertigtal werken waarin Picasso een studie maakt van het beroemde werk van Velázquez. Er worden in het museum ook tijdelijke tentoonstellingen gehouden met wisselende thema's over het leven en werk van Picasso.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Susan- starstarstarstarstar

Voor mensen die alles over deze prachtige Spaanse stad willen weten. denk aan Antoni Gaudi's Sagrada Familia nu open gesteld voor het publiek en vele andere mooie beziens waardigheden daar.